Veselie, daruire si efort la Swimathon București unde echipele Rotas au inotat peste 80 de bazine pentru ca 15 copii din Tunari sa mearga la gradi cu program prelungit!

 Proiectul își propune să susțină 15 copii din familii defavorizate (de vârstă preșcolară) timp de un an la grădinița cu program prelungit din comuna Tunari, Ilfov. Conform organizației Ovidiu Ro, 98% dintre copiii români care frecventează zilnic grădinița se inscriu și în ciclul primar unde au rezultate școlare bune pentru că au dobândit deja deprinderi de socializare și învățare încă din ciclul preșcolar. Pentru copiii care provin din medii vulnerabile, aceste deprinderi sunt cu atât mai importante deoarece educația este una dintre puținele lor șanse de a rupe cercul vicios al sărăciei. Asociația Rotas își dorește să poată susține și în următorul an școlar (2017-2018) un numar de 15 copii la Gradinița cu program prelungit din Tunari. In prezent, asociația ajută un număr de aproximativ 80 de copii de toate vârstele, însă este nevoie de un efort susținut pentru a le asigura celor mai mici dintre ei acces la o masă caldă pe zi, un mediu unde să se poată juca și învăța în siguranță.

Nevoia căreia îi răspunde proiectul:

Educație și o masă caldă zilnic pentru 15 copii preșcolari din comuna Tunari, județul Ilfov

Durata proiectului:

Septembrie 2017 - Iunie 2018

Rezultate:

- Plata contribuției lunare timp de 4 luni (an școlar 2017-2018) la Grădinița cu program prelungit Tunari pentru 15 copii (include o masă caldă pe zi și gustări).

- Integrarea copiilor din familii vulnerabile in comunitate prin participarea zilnică la activitățile grădiniței - Copiii ajung la grădiniță curați (au posibilitatea de a face duș și de a le fi spălate hainele la sediul Asociației Rotas în fiecare dimineață)

- Copiii sunt supravegheați în timpul zilei când majoritatea părinților lucrează