PE CINE AJUT SI CUM

Asociatia Rotas incearca sa acorde resursele  şi informaţiile necesare pentru educarea copiilor proveniţi din familii sãrace, defavorizate, uneori monoparentale, care au nevoie de educaţie şi ajutor privind igienizarea (spãlat, tuns, haine curate, obiecte de igienă personalã), integrarea în sistemul de învăţământ (constituit dosare de înscriere, discuţii cu autorităţile, monitorizare parcurs), ajutor la lecţii, suportarea cheltuielilor deînvăţământ şi nevoi de baza, asigurarea actului medical prin parteneri atunci când este necesar.

Totodată pentru părinţii acestor copii, fără resurse financiare sau cu resurse insuficiente (uneori neştiutori şi ei de carte), care au dorinţa de a-şi trimite copii la grădiniţă şi la şcoală, asigurăm consiliere şi sprijin pentru constituirea documentaţiilor care să asigure continuitatea educarii copiilor lor minori în sistemul de învăţământ şi îi conştientizăm cu privire la drepturile şi obligaţiile ce le revin în raport cu copii lor. Orice contribuţie a dumneavoastră va fi investită în beneficiul copiilor pentru îmbunătăţirea traiului acestora cu responsabilizarea părinţilor lor.

Rezultatele primului an de funcționare (2015): 3 copii înscriși la grădiniță și 6 copii susținuți pentru a frecventa școala, din care 3 au frecventat zilnic centrul pentru a primi ajutor la lecții

Rezultatele celui de-al doilea an de funcționare (2016):

- 15 copii inscriși la grădiniță, susținuți cu hăinuțe, încălțăminte, obiecte sanitare. Dintre aceștia, 13 au frecventat grădinița cu program prelungit, ROTAS acoperind plata grădiniței, facilitând obținerea de tichete alimentare gratuite pentru cei care au frecventat grădinița fără absențe.

- 16 copii înscriși sau menținuți la școală de ROTAS (acte, mediere cu școala), dintre care 13 beneficiază, pe lângă hăinuțe, obiecte sanitare, etc. și de sprijin la lecții în cadrul centrului ROTAS

- 26 de copii menținuți la școală au beneficiat de sprijin la lecții, cu personal specializat ROTAS, în cadrul Centrului de Asistență Socială- Dimieni.

 

 

În funcţie de timpul şi resursele tale ŞI TU POŢI CONTRIBUI LA EDUCAŢIA UNUI COPIL DONÂND:

 • sume de bani in conturile de mai jos

  • RO51INGB0000999905358273 Lei         

  •  RO64INGB0000999905358330 EuroIMPORTANT

   IMPORTANT

  • Stiati ca pana la 20% din impozitul pe profit al anului 2017 pe care ar
   trebui sa il platiti catre stat poate fi directionat unui ONG dar numai daca
   sunt platiti efectiv pana la 31.12.2017? Daca doriti ca taxele platite de
   catre compania dvs   trimestrial sa sprijine copii defavorizati din Tunari
   pe care Asociatia ROTAS ii ajuta mearga la scoala si la gradinita cu program
   prelungit nu ezitati sa ne contactati la rotas@rotas.ro, tel 0723287798

 • obiecte utile copiilor şi familiilor lor: hãinute, incãltaminte, obiecte de uz casnic, mic mobilier, produse de igienã personalã, produse de igienizare, jucãrii, etc - în acest scop sunaţi-ne la tel: 0040723287798
 • ore petrecute cu copii pentru a-i ajută la lecţii, pentru a-i învaţă o poezie, ale citi o poveste , a-i duce în parc - practic de a participa la activităţile ROTAS în calitate de voluntar.

Fiecare şi orice tip donaţie ajută!