Cu spijinul oferit de Kaufland le-am putut oferi micuților de la ROTAS o vară de neuitat, presărată cu excursii și activități educative dar si distractive în același timp.

Copiii au avut parte de 4 excursii, pe parcursul cărora au aflat detalii despre istoria Românei și nu numai, în cadrul vizitelor la muzee consacrate din București, dar s-au și distrat la gradina botanică, admirand diverse specii de plante și la gradina zoologică, identificand numeroase specii de animale, spre uimirea noastră.

În data de 4 august copii au mers în excursie la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa. Pentru prima oară la acest muzeu, cei mici dar, și cei mai mari au fost uimiți de multitudinea exponatelor, vizitarea muzeului fiind insotita de un un continuu „wooow”. Cei au admirat fauna mondială cu un număr impresionant de specii reprezentative pentru fiecare regiune, originile și evoluția vieții, lumea insectelor și evoluția speciei umane. Peștera amenajată în muzeu impreuna cu stalactitele, stalagmitele, scheletele ursilor si desenele rupestre au starnit murmure de admiratie însă, apogeul uimirii a fost atins în fața Dinoteriului, scheletul unui mamifer gigantic, care a trait in urma cu 2 milioane de ani.
Copiii ne-au spus că s-au simțit de parcă au intrat în altă lume și că cel mai mult le-a plăcut peștera și scheletele uriașe ale mamiferelor de acum milioane de ani.

Pe 10 august copiii au mers la Muzeul Național Cotroceni, care i-a impresionat pe copii prin arhitectura somptuoasa si istoria bogată a exponatelor, aici locuind odinioară membrii familiei regale a României. Într-o liniste de basm si vrajiti de povestile ghidului despre printii, printesele, regii si reginele care au locuit in camerele palatului, copiii au vizitat incaperi precum Salonul Florilor, Biblioteca Regelui Ferdinand, Salonul Cerchez sau Salonul de vânătoare. În microbuz copiii ne-au spus ca le-ar placea, ca si noua de altfel, sa locuiasa într-o „casa asa de mare”. A doua oprire din cadrul excursiei a fost la Grădina Botanică, unde au putut admira numeroase specii de arbori și plante. Plimbarea printre trandafirii de diverse culori, lacul cu stoluri de rațe înotând liniștite și desigur serele cu flori și palmieri luxurianți, ne-au facut să credem pentru o clipă că ne aflăm în pădurea tropicală. 

    

Pe 18 august, copiii de la Asociația pentru Evoluție- ROTAS au avut parte de o excursie de neuitat la Gradina Zoologica din Băneasa și la film. Tigrii de 2 metri, cântărind aproximativ 300 de Kilograme, leii maiestuosi și diversele specii de maimuțe au stârnit murmure de admiratie. Nici șerpii uriași nu au fost trecuți cu vederea, lungimea și abilitățile ucigașe ale acestora fiind motiv de uimire. La cinema copiii au descoperit , prin animația amuzantă "Emoji filmul- Aventura zâmbăreților", lumea emoticoanelor atât de folosite în mesajele scrise, dar și mesajul din spatele acțiunii : este important sa fii tu însuți. 

Cea de-a patra excursie, organizată cu sprijinul Kaufland Romania, le-a purtat pașii copiilor de la Asociația pentru Evoluție-ROTAS spre Muzeul Theodor Pallady, cunoscut și sub numele de Casa Melik, una dintre cele mai vechi din București, fiind construită în anul 1760 în stil tradițional românesc. Cei mici au facut o incursiune în lumea aristocraților din secolul al XVIII-lea, admirând piese de mobilier- adevărate opere de artă, tapiserii, sculpturi, tablouri semnate de pictorul Theodor Pallady, dar și de pictori spanioli, englezi, olandezi, francezi etc. Toate exponatele au facut parte din colecțiile personale ale familiilor ce au locuit în Casa Melik de-a lungul anilor.
Piesele de rezistență au fost sculpturile asiatice așezate în vitrine masive: statuete de diferite mărimi și seturi de ceai delicate, precum și tablourile ce conțineau detalii inedite.

 

Pentru aceste călătorii marcate de nerăbdarea celor mici și de zâmbetele luminoase ale acestora la descoperirea atâtor informații, mulțumim Kaufland, care a facilitat aceste experiențe de neuitat pentru micuții Asociației pentru Evoluție-ROTAS.