In cadrul editiei a șaptea a proiectului ” La toamna merg si eu” 71 de copii sunt sprijiniti să mearga la gradinita sau la scoala de Asociatia ROTAS. Eforturile noastre se concretizeaza prin asigurarea unei mese calde si gustari pentru copii, sprijin la teme pentru copiii scolari, acoperirea alocatiei de hrana pentru copiii de gradinita, distribuirea de rechizite, hainute si incaltaminte curate. Totodata, Asociatia ROTAS actioneaza ca mediator intre parintii copiilor sprijiniti si institutiile statului (scoala, primarie, etc) pentru a le facilita obtinerea actelor de identitate si a beneficiilor sociale.

In cea de-a sasea editie a acestui proiect (anul scolar 2020-2021) sunt inscrisi 39 de copii scolari si 16 copii de gradinita. Continuam sa facem eforturi ca toti acesti copii sa nu abandoneze scoala, mai ales in contextul social actual, provocat de COVID-19.

În cadrul celei de-a cincea ediții a proiectului nostru de suflet ”La toamna merg si eu!” ne-am propus să continuăm să sprijinim 80 de copilași să meargă la școală, respectiv grădiniță în anul școlar 2019-2020. Pentru ca un copil să mearga la grădiniță sunt necesari 4000 lei pe an (include si plata gradinitei 300 de lei/luna ), iar pentru un copil de școală sunt necesari 8234 lei pe an. Prin plata cheltuielilor aferente si prin activitățile socio-recreaționale desfășurate în centrul de zi Rotas, ne propunem să încurajăm copiii să meargă la școală și grădiniță, diminuând astfel abandonul școlar în zona Tunari, Jud Ilfov.

Aflat la a 4 a ediție (an școlar 2018-2019),  proiectul La școală merg si eu,  își propune  anul acesta sa sprijine 80 de copii să mearga la grădiniță/școală/liceu prin plata cheltuielilor necesare și  prin continuarea activităților la centrul de zi Rotas (ajutor la teme și activități recreaționale).

Ediția a III-a -  an școlar 2017-2018 proiectul îşi propune să sprijine 70 de copii  proveniţi din familii defavorizate  să meargă la grădiniţă   şi la şcoală din care 15 vor frecventa gradinita cu program prelungit.

Cheltuielile minime pentru ca un copil să poată merge la grădiniţă un an sunt în suma de 3.530 lei [14lei /zi (indemnizaţia de hrană) x 21 zile x 10 luni= 2.940 lei –plata grădiniţei, 50 lei x 2 semestre  activitati  extracuriculare   la acestea se adăugându-se   hăinuţe,încălţăminte, obiecte de igienă personală şi multe alte mici lucruri care se aduna în timpul anului scoalar. Cheltuielile pentru copiii care merg la şcoală au în vedere haine, încălţăminte, rechizite,obiecte de igienă personală şi participarea copiilor la activităţi extracuriculare. 

Cheltuielile minime pentru ca un copil sa poata merge la scoala si  sa fie ajutat la lectii sunt aproximativ  4050 lei pe an incluzand masa /2 perechi de incaltamainte/rechizite/caiete speciale/carti.

Editia II an scolar 2016-2017

◦15 copii inscrisi la gradinita, sustinuti cu hainute, incaltaminte, obiecte sanitare. Dintre acestia 13  au frecventat  gradinita cu program prelungit, Rotas acoperind plata gradinitei, facilitand obtinerea de tichete alimentare gratuite pentru cei care au frecventat gradinita fara  absente.

◦16 copii inscrisi sau mentinuti  la scoala de ROTAS (acte , mediere cu scoala), dintre care 13 beneficiaza pe langa hainute, produse igiena etc si de sprijin la lectii in cadrul centrului ROTAS

◦26 copii mentinuti  la scoala au beneficiat de sprijin la lectii  cu personal specializat ROTAS in cadrul centrului de Asistenta Sociala -Dimieni

Editia I  an scolar 2015-2016: 3 copii inscrisi  la gradinita si 6 copii sustinuti pentru a frecventa  scoala din care  3 au frecventat zilnic centrul pentru a primi ajutor la lectii.Experienţa acestui an ne-a învăţat că este foarte greu  pentru un copil care nu a mers la grădiniţă să reuşească să parcurgă clasa I mai ales dacă a sărit şi grupa pregătitoare  şi acasă părinţii nu îl pot ajută la lecţii. Esenţial pentru obţinerea unui rezultat calitativ în timp al  acţiunilor  noastre, este să asigurăm intrarea în sistemul educaţional la timp. 

Ne dorim să facem  mai mult şi pentru mai mulţi copii şi avem nevoie de ajutorul dvs. care poate constă în : 

 • sume de bani in numerar cat si prin virament bancar  - care vor fi utilizate exclusiv pentru plata grădiniţei şi a activităţilor extracuriculare 
  • ASOCIATIA PENTRU EVOLUTIE ROTAS
  • CIF 35088499, Registrul Asociatiilor 85PJ/25.09.2015  Jud. Ilfov, Comuna Tunari, Sat Tunari, Strada 9 Mai nr.26
  • RO51INGB0000999905358273 Lei         
  • RO64INGB0000999905358330 Euro
  • SWIFT: INGBROBU
  • Banca : ING BANK SUCURSALA DOROBANTI
 • obiecte utile copiilor şi familiilor lor: hãinute, incãltaminte, obiecte de uz casnic, mic mobilier, produse de igienã personalã, produse de igienizare, jucãrii, etc - în acest scop sunaţi-ne la tel: 0040723287798. 
 • ore petrecute cu copii pentru a-i ajută la lecţii, pentru a-i învaţă o poezie, a le citi o poveste , a-i duce în parc - practic de a participa la activităţile ROTAS în calitate de voluntar. 

Va mulţumim pentru timpul petrecut citind despre acest proiect!