Centrul Integrat de Educaţie Incluzivă

Centrul Integrat de Educaţie Incluzivă este un spațiu dedicat sprijinirii și dezvoltării a 62 de copii proveniți din medii vulnerabile. Acest centru oferă diverse servicii și activități care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de viață și a perspectivelor educaționale ale copiilor.

Centrul este esențial pentru sprijinirea copiilor din familii defavorizate, oferindu-le oportunități egale de dezvoltare și integrare socială, contribuind astfel la reducerea disparităților educaționale și sociale.

Misiunea centrului

Prevenirea abandonului școlar prin educație incluzivă și asigurarea că toți copiii, indiferent de vârstă și condiție socio-economică, beneficiază de oportunități de dezvoltare cu șanse egale de a-și atinge potențialul. Acest lucru se realizează prin furnizarea unui complex de servicii integrate care să valorifice și să stimuleze pozitiv fiecare copil, indiferent de natura sa și indiferent cât de neînsemnat ar părea în raport cu potențialul său.

Beneficiari

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 14 ani, înscriși în învățământul școlar de stat, și familiile acestora, aflați în situații de dificultate sau în risc de excluziune socială, domiciliați în comuna Tunari, județul Ilfov.

Descrierea activităților și serviciilor oferite

  • Programe educaționale: Adaptate nevoilor fiecărui copil, inclusiv lecții de recuperare, meditații și ajutor la teme.
  • Activități creative și recreative: Artă, muzică, sport, teatru și jocuri, care ajută la dezvoltarea abilităților sociale și a creativității.
  • Consiliere pentru copii și familii: Sesiuni de consiliere pentru a aborda problemele emoționale și psihologice, menite să ajute copiii să depășească traumele și stresul cauzat de situațiile familiale dificile.
  • Mese zilnice echilibrate și gustări: Asigură o nutriție adecvată, esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor.
  • Sesiuni de formare pentru părinți: Ajută părinții să dezvolte abilități de parenting și să îmbunătățească condițiile de viață ale familiei.
  • Colaborări cu profesioniști din domeniul medical: Oferă consultații și monitorizare a sănătății copiilor.