Let’s Gradi este o campanie de strângere de fonduri pentru ca 29 de copii din familii vulnerabile din comuna Tunari să meargă la gradiniță în anul școlar 2022-2023.

La doar 15 kilometri de București, se află comuna Tunari unde 19 copii provenind din familii care se luptă cu sărăcia în prezent sunt sprijiniți de Asociația pentru Evoluție ROTAS să meargă la gradiniță anul acesta, 2021-2022. Din anchetele sociale știm însă că și frații acestor copii ar vrea la gradiniță, astfel că pentru 2022-2023 numărul acestora va crește la 29.

DE CE E IMPORTANT MERSUL LA GRADINIȚĂ?

La gradiniță copiii dobandesc abilități și deprinderi de bază extrem de importante pentru viitorul lor de școlar și mai târziu de adult. Cum ar fi trezitul de dimineață și respectarea programului. Riscul de a abandona școala este mult mai redus la copiii care au mers la gradiniță, pentru că ei știu deja noțiunile elementare - culorile, anotimpurile, numerele, literele etc. și, foarte important, au căpătat deprinderi care îi ajută să se integreze.

Chiar daca în Romania învățământul preșcolar este gratuit, acesta nu acopera și mâncarea pe care o primesc micuții - micul dejun, prânzul și gustări. Pentru acestea părinții trebuie să plătească 100 de euro lunar. O sumă pe care părinții copiilor din comunități vulnerabile nu și-o pot permite.

Pentru un copil dintr-un mediu defavorizat gradinița înseamnă mult mai mult decat ce are acasă. Înseamnă hrană, jucării, căldură, socializare, interacțiunea cu noțiunile de bază, controale medicale. Toate acestea contribuie într-o foarte mare măsură la dezvoltarea armonioasă fizică și psihică a micuților.

CE POȚI FACE

Dacă vrei și tu să contribui alături de noi te invităm să donezi în cadrul campaniei ”Let’s Grădi!”. Ne propunem să strângem 30.000 de Euro pentru ca cei 29 de copii să aibă o șansă reală de a merge mai departe la grădiniță și mai târziu să devină adulți responsabili în comunitatea lor.

Poți dona și poți susține cauza noastră promovând-o către prietenii tăi. Dă un share!

https://rotas.ro/doneaza