CAMPANIE ON LINE DE EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE

PENTRU COPII EDUCAȚIA ÎN SĂNĂTATE ESTE O PRIORITATE !

 

Campanie on line de educație in sănătate

 

Educația în sănătate urmărește  prevenirea sau reducerea îmbolnăvirilor la nivel individual și comunitar prin informarea și influențarea atitudinilor și comportamentelor grupurilor țintă.

Prin organizarea campaniei de educație în sănătate ajutăm copii să învețe despre importanța sănătății și metode prin care iși pot imbunătăți și menține sănătatea . Copiii din mediile defavorizate au acces limitat la alimente sănătoase, igiena personală corectă, sănătatea orală le este deficitară.

Conform rezultatelor  Raportului de cercetare realizat în cadrul Programului National V ”Evaluarea și promovarea sănătății și educatie pentru sănătate ” în februarie 2020  de către Institutul Național de Sănătate Publică , autori Alexandra Cucu, Adriana Galan, Stefan Galan pentru ”Evaluarea de nevoi și comportamente la risc pentru sănătate în populația vulnerabilă ” s-au apreciat :

  • Întrebați la cine au apelat dacă li s-a ivit o problemă de sănătate, după medicul de familie (la care au apelat 54%), cel mai frecvent , adică 20,3%, au apelat la echipa comunitară .
  • Referitor la măsurile de prevenire a bolilor studiul arată că:
  • Au efectuat analize pentru :

Scrie un comentariu

Campurile marcate cu * sunt obligatorii